Kanuose už režisūrą apdovanotas „juodasis arkliukas“, filmas „Gurmaniška aistra“ pasakoja apie Dodeną Bufaną, garsų prancūzų gurmaną, jau dvidešimt metų kiekvieną dieną leidžiantį virtuvėje su savo asmenine virėja. Jie mėgaujasi vienas kito draugija, ruošdami unikaliausius patiekalus jo klientams ir bičiuliams iš viso pasaulio. Tačiau ilgalaikiai darbiniai santykiai nejučia virto kažkuo daugiau. Jis pametęs dėl jos galvą ir desperatiškai nori ją vesti. Ji nusiteikusi skeptiškai, ir mano, kad dabartinė dalykų padėtis yra ne prastesnė, o gal net geresnė už tradicinę santuoką. Nesugalvodamas nieko geresnio, Dodenas ryžtasi įteikti savo gyvenimo meilei brangiausią įmanomą dovaną: pagaminti jai vakarienę.
Laikydamasis geriausių maisto filmų tradicijų, režisierius Tranas Anh Hungas deda lygybės ženklą tarp dvasiškų ir juslinių malonumų, ir kviečia vienetinei kinematografinei patirčiai, kuri yra lygiai žadinanti apetitą ir jaudinanti.